Купівля квартири: на що звернути увагу

Тільки грамотний раціональний і зважений підхід до придбання житла гарантує позитивний результат. Потрібен час на ретельне вивчення і аналіз великої кількості інформації, щоб зробити правильний вибір квартири, яка буде радувати вас довгі роки. Як купувати квартиру у забудовника, послідовність дій, нюанси і підводні камені розглянемо докладно в даній статті.

Вибір квартири, на що звернути увагу у першу чергу

Купівля квартири: що потрібно знати? Головна порада – розглядати варто тільки новобудови! Вторинний фонд давно зжив себе і не виправдовує вкладених коштів. Це підтверджує і статистика – ¾ угод в сфері житлової нерухомості припадає саме на первинну нерухомість.

Купівля квартири, на що звернути увагу:

  • Вартість.

    Покупець завжди відштовхується від ціни і вибирає житло, виходячи з бюджету. Розстрочка від забудовника дозволяє придбати вподобану квартиру, не маючи всієї суми. А придбання об'єкта нерухомості на початковому етапі будівництва гарантує найбільш низьку вартість за квадратний метр.

  • Локація.

    Місцезнаходження комплексу відіграє дуже важливу роль, адже часові затрати на проїзд можуть займати більшу частину особистого часу. Вибирайте квартиру в деякій віддаленості від доріг, але при цьому в безпосередній доступності до основних транспортних магістралей і станцій метро. Біля будинку повинна знаходитися рекреаційна зона для прогулянок і відпочинку.

  • Інфраструктура.

    Один з основних критеріїв, на що звернути увагу при купівлі квартири – це розташування соціальних, освітніх, медичних, торговельних, розважальних об'єктів інфраструктури поблизу житлового комплексу. Крім того, компанія забудовник має подбати про власну інфраструктуру – паркінг, наявність облаштованого внутрішнього двору, декоративне озеленення, територію, що охороняється і навіть хол з консьєрж-службою.

  • Якість будівництва.

    Технології та матеріали будівництва безпосередньо впливають на зручність, безпеку і довговічність житла. Монолітно-каркасний спосіб зведення будівель є найбільш прогресивним на сьогоднішній день. Застосування енергоефективних рішень дозволить значно знизити комунальні платежі, стіни будинку будуть краще зберігати тепло в холодну пору року. Також важливо, щоб в будівництві використовувалися натуральні сертифіковані матеріали і нові інженерні мережі.

  • Планування.

    Перед тим як купувати квартиру в новобудові, потрібно ретельно вивчити всі можливі планувальні рішення. Широкий вибір пропозицій, великі світлі кімнати, житловий простір, який можна перепланувати на свій смак і такий, що дозволить застосувати будь-які дизайнерські рішення – новобудова повинна відповідати всім цим вимогам. Квартири, в переважній більшості, здаються без оздоблення, тому планування не повинно обмежувати політ фантазії при проведенні ремонту.

Крім того, варто звернути увагу на поверх, сторону світу і вид, що відкривається з вікна. Ціна квартири на верхніх поверхах з красивими панорамами міста буде дорожче, однак, таке вкладення виправдане.

Купівля квартири, на що звертати увагу з юридичної точки зору

Після вибору найбільш відповідного варіанту житла починається етап підготовки та укладання договору купівлі-продажу. Вкрай важливо перевірити історію і репутацію забудовника, зібрати дані про новобудову та інші об'єкти нерухомості компанії, ознайомитися з дозвільними документами на будівництво. Всі ці процедури виключать ризик співпраці з недобросовісною компанією.

У відділі продажів повинні надати наступні документи, що підтверджують законність будівництва:

  • ліцензію на право проведення будівельних робіт;
  • дозвіл на виконання будівельних робіт;
  • документи, що підтверджують право власності на землю, містобудівні умови та обмеження;
  • вид цільового призначення земельної ділянки – для будівництва об'єкта житлової нерухомості;
  • технічні умови підключення житлового комплексу до інженерних мереж.

Якщо всі документи в порядку і надійність забудовника не викликає сумнівів, можна оформляти співпрацю з купівлі об'єкта нерухомості і підписувати договір.

ЖК «Іллінський» зразок сучасної класики на Подолі

Як вибрати квартиру в новобудові, можна розглянути на конкретному прикладі. ЖК «Іллінський» зводиться в центральній частині Києва з дотриманням всіх норм і вимог чинного законодавства України. Унікальна локація об'єкта в історичній місцевості на Подолі забезпечує потенційним інвесторам безпосередню доступність кращої центральної інфраструктури Києва та близькість великої кількості найпопулярніших в місті місць для відпочинку. Набережна Дніпра, Воздвиженка, затишні сквери і вулички Подолу, Контрактова площа – в пішій доступності від вашого будинку. Останні технології будівництва, натуральні матеріали та сучасні інженерні рішення гарантують максимальний термін експлуатації будинків. На особливу увагу заслуговує вид з вікон – каскадна поверховість забезпечує прекрасну оглядовість на наймальовничіші куточки столиці.

Приємні ціни на квадратні метри, можливість купити квартиру, скориставшись безпроцентною розстрочкою від забудовника, роблять об'єкт нерухомості ще привабливішим для потенційних інвесторів.

ЖК «Іллінський» – це новий погляд на те, яким має бути дійсно комфортне житло в центрі Києва. Це нова класика. Це будинок, який чекає саме вас!

Не обмежуйте себе, обирайте найкраще!

Жилой комплекс «Ильинский»
ул. Набережно-Крещатицкая, 21 02000 Киев
+380 (044) 393-99-86